ЭФЕКТЫЎНАСЦЬ РАБОТЫ ВА ЎМОВАХ КАНКУРЭНЦЫІ
Абласны семінар-нарада адбыўся днямі ў раённым спажывецкім таварыстве. На ім падведзены вынікі работы галіны за 4 месяцы 2015 года.
У нарадзе бралі ўдзел С. Г. Шчэрбіч, намеснік старшыні праўлення аблспажыўсаюза, В. І. Ворахаў, старшыня раённага спажывецкага таварыства, А. Ю. Палавікоў, намеснік старшыні райвыканкама па экано-міцы, намеснікі старшыняў праўленняў раённых спажывецкіх таварыстваў па гандлі і грамадскім харчаванні, начальнікі аддзелаў і ўчасткаў грамадскага харчавання, дырэктары гандлёвых унітарных прад-прыемстваў і іх намеснікі па грамадскім харчаванні.
Удзельнікаў семінара павітаў Віктар Іванавіч Ворахаў, старшыня праўлення раённага спажывецкага таварыства, і расказаў аб асноўных накірунках дзейнасці арганізацыі, якую ён узначальвае, засяродзіў увагу на выкананні асноўных прагнозных эканамічных паказчыкаў, пазнаёміў з праграмай мерапрыемства.
Пачалася работа нарады з наведвання міні-кафэ “Журавінка”. Перад гасцямі выступіла Наталля Мікалаеўна Храмянок, начальнік аддзела грамадскага харчавання, і азнаёміла прысутных з арганізацыяй работы вузкаспецыялізаванага харчовага аб’екта, расказала аб рабоце па папярэдніх заказах і аказанні паслуг насельніцтву. Затым яна запрасіла гасцей прадэгусціраваць фірменную піцу і закускі да піва.
Ва ўніверсаме “Родны кут” гасцей чакалі, таму была прадстаўлена не толькі палетная выкладка тавараў з прымяненнем правілаў мерчэндайзінга, правядзеннем акцый і рэалізацыяй прадукцыі сістэмы Бел-каапсаюза, а і вынасны гандаль садавінай і гароднінай. Гасцей цікавіў АВС-аналіз, таму загадчыца магазіна Людміла Макараўна Журава падрабязна спынілася на гэтым аспекце работы гандлёвай кропкі. Мясцовыя кандытары і хлебапёкі не прамінулі магчымасці паказаць сябе і тавар і арганізавалі выставу-дэгустацыю ўласнай прадукцыі.
Жана Леанідаўна Курко, намеснік старшыні праўлення райста па гандлі, засяродзіла ўвагу прысутных на рабоце аддзела па продажы прадукцыі, вырабленай на аб’ектах грамадскага харчавання, а гэта – фарш, дробнакусковыя і сечаныя паўфабрыкаты, галубцы, каўбаскі, блінцы, хлебабулачныя і кандытарскія вырабы.
Затым гасцей запрасілі наведаць летняе міні-кафэ, дзе на практыцы паказалі, як арганізавана яго работа. У прысутнасці наведвальнікаў прыгатавалі каўбаскі-грыль і шашлыкі, абмеркавалі некаторыя асаблівасці па выкананні асноўных патрабаванняў да арганізацыі дробнага рознічнага гандлю.
Ніна Мікалаеўна Веракса, начальнік аддзела гандлю прамысловымі таварамі, азнаёміла ўдзельнікаў нарады з работай аддзела ўнівермага “Дзіцячы свет”, расказала, як арганізоўваецца вынасны гандаль прамысловымі і сезоннымі таварамі.
У магазіне “Мясная лаўка” асноўная ўвага была ўдзелена спецыфіцы работы з пастаў-шчыкамі, рэалізацыі насельніцтву мясной прадукцыі не толькі глыбокай замарозкі, а і свежай, ахалоджанай. Магілёўскі мясакамбінат прапанаваў наведвальнікам магазіна дэгустацыю прадукцыі, цэны на якую зніжаны на 10, а то і 20 працэнтаў.
Апошнім аб’ектам агляду удзельнікамі нарады быў магазін аграгарадка Арэхаўка. Тут акрамя знаёмства з умовамі і спецыфікай гандлю змешанымі таварамі, госці мелі магчымасць пакаштаваць прадукцыю Глыбоцкага малочна-кансервавага камбіната. Прапанаваная імі дэгустацыя малака для дыетычнага і дзіцячага харчавання, прыгатаванага без цукру, на аснове стэвіі, зацікавіла многіх.
На пленарным пасяджэнні з дакладамі “Аб выніках работы гандлёвай галіны ”, “Аб выніках работы галіны грамадскага харчавання ” за 4 месяцы 2015 года выступілі Н. Л. Бекасава, начальнік упраўлення гандлю, і І. Ф. Сабірава, начальнік аддзела грамадскага харчавання. Былі заслуханы справаздачы кіраўнікоў аб рабоце і прымаемых імі мерах па ўдасканаленні эфектыўнай працы галіны.
Аліна СУДНІК.
Фота аўтара.